Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Hirdetés

Ördöglakat

Kétkezi logikai játékok a könnyűtől a szinte lehetetlenig.

Friss topikok

  • neletven: Elnézést de már három napja gondolkodtam rajta és végső elkeseredésemben írtam az elöbb. Most mége... (2014.08.20. 20:25) Hátráltató hurkok - Játékok fillérekből 6
  • Gál Péter F.: @b.pal: Nem kell teljesen kitölteni a rendelkezésre álló helyet. Kis próbálkozással kiderül, hogy ... (2014.08.12. 09:05) Csak négy darab!
  • Gál Péter F.: @G. M. E.: A három különböző sík nekem is eszembe jutott. Viszont az 3 karikával még nem érdekes, ... (2014.07.18. 10:05) Meleda egyszerűbben
  • Gál Péter F.: @L. B. Alberti: Sokkal-sokkal egyszerűbb változatokat, mint az itt bemutatott. (2014.05.25. 18:15) Smartegg - Óriási siker!
  • taxi33: Az alábbi boltokból rendelhet bárki ezerféle kirakós játékot, határ a csillagos ég és a pénztárca:... (2014.05.13. 01:26) Rubik-kocka variációk

Szív – tangram

2013.02.14. 00:01 Gál Péter F.

Már sokféle tangram szerepelt a blogon. Kezdtük a leghíresebbel, a kínaival, aztán jött a japán, a Püthagorasz-féle, majd a görbe vonalakkal is határolt tojás.

E nevezetes nap alkalmából ismét egy ívekkel is szegélyezett játék következik, a Szívtangram:

Sziv.jpg

Könnyen látható az elemek keletkezése, de azért álljon itt egy rajz, aminek segítségével bárki megszerkesztheti és elkészítheti a játékot.

Szerkesztes.png

A kiinduló alakzat egy 3×3-as négyzet, melybe két kört rajzolunk, melyek sugara 1 egység. Ezután már csak a megfelelő rácspontokat kell összekötni, máris kialakultak az elemek! Kicsit nehezebb fából elkészíteni. Az íves vágások sokaknak okozhatnak problémát, de egy lombfűrésszel vagy szalagfűrésszel azért megoldható a feladat!

Egy tangram-szerű játék csak akkor lehet jó, ha több feladvány tartozik hozzá. Nem kivétel a Szívtangram sem. Íme, egy macskafej:

Macska2.jpg

És még sok-sok szép alakzat összeállítható az elemekből. Következzen néhány, most már feladványként:

Feladvanyok.png

Hogy minél többen ki tudják próbálni ezt a játékot is, elkészítettem egy letölthető, kinyomtatható sablont.

Megtalálható itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://ordoglakat.blog.hu/api/trackback/id/tr75079248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.