Ördöglakat

Kétkezi logikai játékok a könnyűtől a szinte lehetetlenig.

Friss topikok

  • Gál Péter F.: @bbalint85: Nem tudom, hogy benne volt-e a Siccben. De, mint írtam, a játék jóval idősebb a Siccné... (2015.11.30. 11:42) Hajtogató fejtörők
  • Gál Péter F.: @ena30: Nem tudnád lerajzolni a megoldás menetét? Sok hajtogatási útmutatót lehet találni, azokhoz... (2015.11.12. 14:22) IX. Országos ördöglakat találkozó
  • b.pal: Gratulálok a magyar résztvevőknek az IPP-hez. Nem kis munka lehetett megtervezni és megcsinálni az... (2015.10.01. 14:56) Ördöglakatok a Kutatók Éjszakáján
  • rerros: az enigmához jegyzem meg, hogy nem szükséges erőltetni az utolsó két részt a végén. van egy másik ... (2015.07.06. 15:56) Amorf ördögök
  • Gál Péter F.: @Panna Kőnig: Fontos, hogy amibe befűzzük, az hajlékony, puha legyen. Mint pl. egy ing... A táska ... (2015.05.26. 22:04) Ceruza a gomblyukban - Ördöglakat fillérekből 1.

Szív – tangram

2013.02.14. 00:01 Gál Péter F.

Már sokféle tangram szerepelt a blogon. Kezdtük a leghíresebbel, a kínaival, aztán jött a japán, a Püthagorasz-féle, majd a görbe vonalakkal is határolt tojás.

E nevezetes nap alkalmából ismét egy ívekkel is szegélyezett játék következik, a Szívtangram:

Sziv.jpg

Könnyen látható az elemek keletkezése, de azért álljon itt egy rajz, aminek segítségével bárki megszerkesztheti és elkészítheti a játékot.

Szerkesztes.png

A kiinduló alakzat egy 3×3-as négyzet, melybe két kört rajzolunk, melyek sugara 1 egység. Ezután már csak a megfelelő rácspontokat kell összekötni, máris kialakultak az elemek! Kicsit nehezebb fából elkészíteni. Az íves vágások sokaknak okozhatnak problémát, de egy lombfűrésszel vagy szalagfűrésszel azért megoldható a feladat!

Egy tangram-szerű játék csak akkor lehet jó, ha több feladvány tartozik hozzá. Nem kivétel a Szívtangram sem. Íme, egy macskafej:

Macska2.jpg

És még sok-sok szép alakzat összeállítható az elemekből. Következzen néhány, most már feladványként:

Feladvanyok.png

Hogy minél többen ki tudják próbálni ezt a játékot is, elkészítettem egy letölthető, kinyomtatható sablont.

Megtalálható itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://ordoglakat.blog.hu/api/trackback/id/tr315079248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.