Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Hirdetés

Ördöglakat

Kétkezi logikai játékok a könnyűtől a szinte lehetetlenig.

Friss topikok

  • Gál Péter F.: @ezsolt74: Ennek az STL file-ja nem nyilvános. (2015.02.05. 11:00) Superstrings
  • Gál Péter F.: @Forgó hangszóró: Jó vásár volt! Én még nem hallottam olyat, hogy elszakadt volna a gumi. Valósz... (2014.12.21. 09:28) Kígyókocka
  • Gál Péter F.: @ballalajka: Írtam mailt. (2014.12.01. 11:47) Ikrek - Ördöglakat fillérekből 2.
  • Gál Péter F.: @czferi: Az általam ismert megoldásban is elférne még minden elemen egy plusz négyzet. Szerintem k... (2014.11.29. 18:03) Csak három darab!
  • Gál Péter F.: @gyanave: Szia! Ti voltatok ott a találkozón záróráig a pároddal? És a végén egy dobozos összerakó... (2014.11.24. 17:20) A természet ajándéka

Szív – tangram

2013.02.14. 00:01 Gál Péter F.

Már sokféle tangram szerepelt a blogon. Kezdtük a leghíresebbel, a kínaival, aztán jött a japán, a Püthagorasz-féle, majd a görbe vonalakkal is határolt tojás.

E nevezetes nap alkalmából ismét egy ívekkel is szegélyezett játék következik, a Szívtangram:

Sziv.jpg

Könnyen látható az elemek keletkezése, de azért álljon itt egy rajz, aminek segítségével bárki megszerkesztheti és elkészítheti a játékot.

Szerkesztes.png

A kiinduló alakzat egy 3×3-as négyzet, melybe két kört rajzolunk, melyek sugara 1 egység. Ezután már csak a megfelelő rácspontokat kell összekötni, máris kialakultak az elemek! Kicsit nehezebb fából elkészíteni. Az íves vágások sokaknak okozhatnak problémát, de egy lombfűrésszel vagy szalagfűrésszel azért megoldható a feladat!

Egy tangram-szerű játék csak akkor lehet jó, ha több feladvány tartozik hozzá. Nem kivétel a Szívtangram sem. Íme, egy macskafej:

Macska2.jpg

És még sok-sok szép alakzat összeállítható az elemekből. Következzen néhány, most már feladványként:

Feladvanyok.png

Hogy minél többen ki tudják próbálni ezt a játékot is, elkészítettem egy letölthető, kinyomtatható sablont.

Megtalálható itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://ordoglakat.blog.hu/api/trackback/id/tr355079248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.