Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu

Ördöglakat

Kétkezi logikai játékok a könnyűtől a szinte lehetetlenig.

Friss topikok

  • b.pal: Gratulálok a magyar résztvevőknek az IPP-hez. Nem kis munka lehetett megtervezni és megcsinálni az... (2015.10.01. 14:56) Ördöglakatok a Kutatók Éjszakáján
  • rerros: az enigmához jegyzem meg, hogy nem szükséges erőltetni az utolsó két részt a végén. van egy másik ... (2015.07.06. 15:56) Amorf ördögök
  • Gál Péter F.: @Panna Kőnig: Fontos, hogy amibe befűzzük, az hajlékony, puha legyen. Mint pl. egy ing... A táska ... (2015.05.26. 22:04) Ceruza a gomblyukban - Ördöglakat fillérekből 1.
  • Gál Péter F.: @Puszti Laci: A többi megy? A megoldás során szabad felemelni az asztalról! :) (2015.05.18. 22:37) A természet ajándéka
  • Gál Péter F.: @ezsolt74: Ennek az STL file-ja nem nyilvános. (2015.02.05. 11:00) Superstrings

Szív – tangram

2013.02.14. 00:01 Gál Péter F.

Már sokféle tangram szerepelt a blogon. Kezdtük a leghíresebbel, a kínaival, aztán jött a japán, a Püthagorasz-féle, majd a görbe vonalakkal is határolt tojás.

E nevezetes nap alkalmából ismét egy ívekkel is szegélyezett játék következik, a Szívtangram:

Sziv.jpg

Könnyen látható az elemek keletkezése, de azért álljon itt egy rajz, aminek segítségével bárki megszerkesztheti és elkészítheti a játékot.

Szerkesztes.png

A kiinduló alakzat egy 3×3-as négyzet, melybe két kört rajzolunk, melyek sugara 1 egység. Ezután már csak a megfelelő rácspontokat kell összekötni, máris kialakultak az elemek! Kicsit nehezebb fából elkészíteni. Az íves vágások sokaknak okozhatnak problémát, de egy lombfűrésszel vagy szalagfűrésszel azért megoldható a feladat!

Egy tangram-szerű játék csak akkor lehet jó, ha több feladvány tartozik hozzá. Nem kivétel a Szívtangram sem. Íme, egy macskafej:

Macska2.jpg

És még sok-sok szép alakzat összeállítható az elemekből. Következzen néhány, most már feladványként:

Feladvanyok.png

Hogy minél többen ki tudják próbálni ezt a játékot is, elkészítettem egy letölthető, kinyomtatható sablont.

Megtalálható itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://ordoglakat.blog.hu/api/trackback/id/tr865079248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.