Ördöglakat

Kétkezi logikai játékok a könnyűtől a szinte lehetetlenig.

Friss topikok

  • Crownguard: @Gál Péter F.: Köszönöm! (2024.04.09. 13:43) Ördöglakat tervező verseny!
  • Delcio Dellabetta: Boa noite, estou finalizando um projeto maravilhoso, que é a criação de 29 (vinte e nove) cubos 5x... (2024.03.08. 04:52) Pentakockák
  • Delcio Dellabetta: Boa tarde, outro exemplar de rara beleza da minha coleção é o BUCÓLIC CUBE, do designer Yasuhiro H... (2024.03.06. 17:36) Trükkös fickók
  • Delcio Dellabetta: Como que posso te mandar algumas fotos da coleção. (2024.03.03. 05:17) Hexominó - a kihívást kedvelőknek
  • Gál Péter F.: @Jézus Szíve Plébánia Kaposvár: Válaszoltam üzenetben. Ha arra válaszolnak, akkor képet is tudok k... (2024.01.23. 16:12) IPP ajándék 2 - Ördöglakat fillérekből 7

A XI. Ördöglakat Találkozó előadásai

2017.11.25. 08:52 Gál Péter F.

Érdekes és változatos programban volt részünk a XI. Ördöglakat Találkozón. Minden résztvevő hallhatott inspiráló, elgondolkodtató vagy épp szórakoztató előadást. Sajnos, a bűvészek produkcióit nem lehet egy blogbejegyzésben bemutatni és az élő előadások varázsát sem adja vissza a diák nézegetése.

Az érdeklődés felkeltésére és az esemény dokumentálásra mégis alkalmasnak gondolom a közzétételt. Íme, az előadások anyagai!

1. A Saxon Univerzum színes, változatos és nehéz világába pillanthattunk be Saxon Szász János előadásában:

SAXON Poliuniverzum Kör

2. A 3D nyomtatás folyamatáról és nehézségeiről beszélt Palasik Sándor:

3D nyomtatás

Szemerey László bűvészektől szokatlan módon elárulta néhány bűvös kockás trükk nyitját. Annál nagyon meglepetést okoztak a titokban tartottak.

4. Szilassi Lajos ismét komoly, de játékos matematikai problémákkal ismertetett meg bennünket. Jó lenne néhányat felhasználni játékok tervezésénél is!

Tetraéderekre bontás

Az előadáshoz használt 3D fájlok és egyéb anyagok

5. Vígh Viktor egy könnyen érthető, jópofa játéktól eljutott egészen mély matematikai összefüggésekig. Később az érdeklődők el is készíthették a játék közepes fokozatát.

A képakasztós játék

Néhány feladat az akasztós játékhoz

Poszter méretű összefoglaló a játékról

6. Vanyó Tamás elképesztő formájú játékairól és ezek nemzetközi karrierjéről beszélt

Az elmúlt év "termése"

7. Sütheő László a Tudor játékcsaládról tartott érdekes előadást.

Tudor játékok

8. Gáspár Merse Előd nemcsak kiszabadult ujj- és karbilincsből, százszor körbetekert kötélből, hanem még eközben egy gondolatolvasó trükköt is bemutatott.

9. Gál Péter a 37. nemzetközi játéktalálkozó néhány érdekes ördöglakatját és a saját cserejátékát ismertette:

IPP és Simplography

10. Lakos Dániel Dimenzióugrás címmel beszélt az általuk kitalált és készített beton játékcsaládról, többek közt a Logifaces-ről. Ennek diáit is közzétesszük, amint sikerül megszerezni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ordoglakat.blog.hu/api/trackback/id/tr9613371981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása