Ördöglakat

Kétkezi logikai játékok a könnyűtől a szinte lehetetlenig.

Friss topikok

  • Delcio Dellabetta: Boa noite, estou finalizando um projeto maravilhoso, que é a criação de 29 (vinte e nove) cubos 5x... (2024.03.08. 04:52) Pentakockák
  • Delcio Dellabetta: Boa tarde, outro exemplar de rara beleza da minha coleção é o BUCÓLIC CUBE, do designer Yasuhiro H... (2024.03.06. 17:36) Trükkös fickók
  • Delcio Dellabetta: Como que posso te mandar algumas fotos da coleção. (2024.03.03. 05:17) Hexominó - a kihívást kedvelőknek
  • Gál Péter F.: @Jézus Szíve Plébánia Kaposvár: Válaszoltam üzenetben. Ha arra válaszolnak, akkor képet is tudok k... (2024.01.23. 16:12) IPP ajándék 2 - Ördöglakat fillérekből 7
  • Gál Péter F.: @Tóthné Szalontay Anna Panni: Általában nagyon igyekszem precízen és pontosan fogalmazni, de nem ... (2024.01.23. 14:37) Egyforma semmik

Fémépítő ördöglakat

2018.04.29. 19:20 Gál Péter F.

Nem teljesen gyerekkorom csavaros, lyukacsos építőjátékáról lesz szó, de akárhányszor a kezembe veszem ezt a kockát, mindig az jut eszembe. 

imgp2119.jpg

Elég jól néz ki már első látásra is, ugye? Szétszedve fura alakú elemeket kapunk:

imgp2120.jpg

Ez az elemkészlet nem tartozik a legnehezebb kockás összerakók közé (mármint megoldásilag, mert súlyra jelentősen meghaladja a fából készült játékaimat). Bár több elem is nagyon bonyolult alakú, de általában ez inkább segít a helyének megtalálásában. A megoldás nehézségét félútra tenném a Szóma és a Félórás közé. Nem gyakorlott játékosoknak azért komoly fejtörést okozhat!

Mint bizonyára már sokan kitaláltátok, az elemek szétszedhetők:

imgp2123.jpg

Egy fura csavar tartja őket össze. Itt látszik, hogy mennyire fura:

imgp2126.jpg

Optikai csalódás, ha valaki görbének látja! A csavar egyenes, csak két ellentétes menet van rajta. A kockákon is néhol bal, máshol jobbmenetes a lyuk. Hogy milyen rendszerben, arra még nem pontosan jöttem rá, de ki fogom deríteni.

Sajnos (?) túl részletes leírás nincs a játékhoz, így nem tudom, pontosan milyen elemeket érdemes és lehetséges kialakítani. Először a legegyszerűbben megoldható, már úgyis szétszedett elemet szereltem össze máshogyan:

imgp2127.jpg

Így nem lett megoldás.

Kis próbálkozással a következő elem átalakítása már sikerrel járt:

imgp2128.jpg

Ilyen volt, és ilyen lett:

imgp2129.jpg

Ezzel újra egy összerakható elemkészletet kaptam. Kicsit még nehezebb is, mint az eredeti. Csak 2 megoldása van a kockának. Íme az egyik:

imgp2130.jpg

Nem is olyan egyszerű alaposan kielemezni ezt a játékot. Korlátot jelent a csavarok és a különböző hosszúságú hasábok száma. A közeljövőben megvizsgálok még pár jó elemkészletet, az érdekesebbekről pedig beszámolok.

Sajnos, nem emlékszem, hogy pontosan kitől vettem. Jelenleg egy webshopban látom, elég borsos áron. De szuper minőség és igazi különlegesség, így nekem mindenképpen megérte.

2 komment

Címkék: kocka összerakó 3d összerakó kirakó put together

A bejegyzés trackback címe:

https://ordoglakat.blog.hu/api/trackback/id/tr7413879614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása